User Avatar

Leer Mediteren

6 hours
All levels
28 lessons
0 quizzes
69 students

In 21 dagen stap voor stap naar diepe ontspanning! Victor begeleidt je tijdens deze meditatie sessies zodat je op een ontspannen en rustige manier leert mediteren.

 

Wat is mediteren?

De essentie van mediteren is leven in het nu. Je te concentreren op wat er nu is. Zonder af te dwalen naar wat is geweest of nog komen gaat. Je schakelt het denken uit en ervaart de ontspanning van het pure zijn.

Bekijk de korte video voor meer informatie

5 redenen om te Mediteren

Mediteren zorgt voor rust in je gedachten. Je traint jezelf als het ware om je te richten op datgene dat voor het moment waarin je nu leeft echt belangrijk is. Door regelmatig te mediteren merk je dat:

  • Je je beter kan focussen
  • Je stress niveau omlaag gaat
  • Je emoties in balans komen
  • Je meer rust in je leven hebt
  • Je leert te leven in het nu

Hoe kun je mediteren leren?

Door te oefenen. Te oefenen op deze manier van focussen. Langdurig in een meditatieve staat verkeren leer je namelijk niet van de ene op de andere dag. Daar is training voor nodig.

En met een goede begeleiding  kan iedereen leren mediteren, jong en oud.

 

Mediteren is een verademing

 

Wil jij mediteren leren?

Met de online training leer je in 21 dagen te mediteren. De lessen zijn rustig opgebouwd. Je begint met 5 minuten. In de dagen erna verleng je de meditatie met 1 minuut. Zo went je lichaam en geest gemakkelijk aan deze vorm van ontspanning en manier van focussen. Vanaf 20 minuten wordt de meditatietijd verlengt met 2 minuten per sessie.

Ben je nieuwsgierig geworden? Probeer dan de eerste lessen gratis. Je kan ze vinden in het tabblad curriculum onder Kennismaking met mediteren.

 

Ervaringen

“Heel toegankelijk en prettig om te doen. Een heerlijk moment van rust om tot je innerlijke kracht terug te keren….”

“Het wordt in een fijn tempo opgebouwd. Het is heel ontspannend. Je kunt het op elk moment van de dag beluisteren dus wanneer het jou uitkomt en dat vond ik heel erg fijn.”

“Dat deze challenge mij echt heeft gestimuleerd om te gaan mediteren. Niets moet, Alles mag. Dat je geen bepaalde houding opgelegd kreeg om te gaan zitten, dat je zus of zo moet ademhalen, je geeft aan hoe het kan, het moet niet. Dat was eigenlijk het meest prettige, het niet moeten.”

“Je hebt een prettige stem, bij de meeste bandjes houd ik het geen 4 weken uit om ernaar te luisteren. Het motiveerde me en gaf steun.”

User Avatar
Victor Jirka is een spiritueel begeleider die vanuit zijn perspectief als Hoog Sensitief Persoon mogelijkheden biedt om in balans te blijven en als persoon spiritueel te groeien. Hij doet dit door op een praktische manier spirituele concepten uit te leggen en aan te reiken. Zijn meditaties en visualisaties zijn bijzonder rustgevend.